Седмица на Роалд Дал в Клуб Рейвън Варна

Здравейте! Лятото си заминава, а с него приключва и лятната ваканция. А с наближаването на учебната година, идва и един прекрасен повод да се съберем и да празнуваме.

На 13-ти Септември 2016 г. се навършват 100 години от рождението на любимия ни автор на детски книжки – Роалд Дал, на което ние в Клуб Рейвън Варна посветихме почти цяла седмица, като организирахме различна програма за всеки ден. Ето и как точно отпразнувахме събитието в отделните дни на тематичната седмица:

Основното събитие, и първо от поредицата, бе естествено 100 години от рождението на Роалд Дал на 13-ти септември, вторник. Отпразнувахме го с шоколадова торта, прожекция на филма “Чарли и шоколадовата фабрика” по едноименния роман и много интересни занимания, свързани с автора и неговите книги.

 
английски език за деца варна
 
английски език варна
 
Чрез томбола изтеглихме и награда за едно от децата – книгата “ГДВ”.

 
англиски за деца
 
Тематичната седмица продължи на 14-ти септември, сряда, с прожекция на филма “Матилда”, базиран на една от любимите на децата книги на Роалд Дал, и на 15-ти септември, четвъртък, с прожекция на “Фантастичният господин Фокс” – красиво анимирана екранизация на друг популярен роман на писателя.

Седмицата завърши на 16-ти септември, петък, с организирано посещение на премиерата за България на филма “Големият дружелюбен великан” в Кино Арена. Филмът е базиран на едноименния роман на Роалд Дал и е режисиран от Стивън Спилбърг. Интересът от страна на децата беше голям и посещението на филма се превърна в достоен завършек на тематичната седмица.

Организираните от Клуб Рейвън Варна събития, свързани с годишнината на Роалд Дал, привлякоха и внимание от медиите. Нашата преподавателка и инициатор на мероприятията, Здравка Георгиева, бе поканена от Радио Варна да разкаже за автора, неговите книги и за честването на годишнината му в клуба. Интервюто можете да чуете по-долу:
 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>