Лятна занималня за деца 8-12 г.

През тази година Клуб Рейвън Варна стартира лятна целодневна занималня за деца от 8 до 12 години.

Лятната занималня е замислена едновременно като забавна и образователна програма, която да осигури на децата едно весело и ползотворно лято. В нея са заложени занимания, внимателно съобразени с нуждите на децата и подпомагащи тяхното интелектуално, физическо и социално развитие.

В основата на програмата са заложени ежедневни физически занимания на открито, часове по английски език, творчески занимания, както и тематични седмици, посветени на различни сфери на знанието, като природа, наука, изкуство и други.

 
лятна занималня
 

ПРОГРАМА

 

Лятната занималня стартира на 15-ти юни и приключва на 30-ти август. Дневната програма включва следните модули:

 
  • Децата пристигат в школата в 8.30 ч и започват деня с игри на открито в Морската градина, като за тази цел са осигурени топки, комплекти за бадминтон, въжета за скачане и други.
  • Денят продължава с уроци по английски език в школата в интервала 10.30 – 12.00 ч. В петъците специално занимание Story Time, по време на което ще четем интересни истории на английски език, съобразени с нивото на децата.
  • Следва обяд в бирария “Халбата”, която се намира в непосредствена близост до занималнята.
  • В ранния следобед, между 13.00 и 15.00 ч, са предвидени тематични занимания, по време на които децата ще изследват различни сфери на науката и културата. Във връзка с това, те ще имат достъп до интересни книги и помагала, от които да черпят информация и вдъхновение. Темите са разпределени по седмици и включват: детска литература, околна среда и екология, изкуство, приказки и митология. В края на седмицата децата ще изработват проект, свързан със съответната тема. Целта на тематичните седмици е да обогати общата култура на децата, да предизвика тяхната любознателност и креативност.
  • Следва кратка почивка и здравословна следобедна закуска под формата на сезонни плодове.
  • Денят завършва с игри на закрито, от 15.30 до 17.30 ч, като за целта са осигурени разнообразни развлекателни и образователни игри, пъзели и книжки за оцветяване. Те имат за цел да стимулират мисленето, логиката и въображението на децата. Освен това, като подарък от нас, всяко записано дете ще получи своя персонална книжка за оцветяване от издателство “Фют”.
 

Групите се състоят от максимум 10 деца, като за тях ще се грижат по двама педагози.

Спортната екипировка (комплекти за бадминтон, топки и др.) за игрите на открито са осигурени, както и настолни игри, пъзели и книжки за оцветяване за заниманията в школата. Осигурени са и арт материали за рисуване и изготвяне на проекти.

Цената на занималнята е 15 лв на ден, в които са включени всички занимания на открито и закрито. Допълнително се заплаща цената на обяда и следобедната закуска, които са на обща стойност 5 лв.

Ако имате въпроси относно занималнята или желаете да запишете детето си, не се колебайте да се свържете с нас на тел: 0896613059

Очакваме ви! 🙂